Ta bort låsring till hjullager

Publicerat den

Hej!

För ett tag sedan bytte jag ett hjullager på en Renault Clio. När jag skulle plocka bort låsringen som håller lagret på plats stötte jag på patrull. Ringen satt jävulusiskt fastrostad. Jag provade skruvmejslar, huggmejslar, Dremel och allt som fanns tillgängligt men icke, ringen satt bergfast. Jag gick över till min granne Olle och han hjälpte mig att plocka bort ringen. För att få bort ringen använde han sig av ett s k packboxverktyg.

 

Fastrostad låsring
Fastrostad låsring

 

Packboxverktyg

Packboxverktyg

Först slipade han änden på packboxverktyget så att den blev lite vassare. Sedan tog han en hammare och knackade in änden på verktyget under låsringen och bröt bort den. Enkelt och effektivt.

/Jocke

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.